Rensning af afløb

Anbefalinger vedr. rensning af afløbene i lejlighederne.

For at minimere større eller mindre vandskader i lejlighederne, mellem lejlighederne eller på bygningerne, anbefales det at beboerne renser deres afløb, minimum hvert kvartal.

Bestyrelsen anbefaler derfor at alle beboere i ejendommen, Lille Strandvej 6A – 10B, jævnligt renser deres afløb, da det ikke er nok at ejendommen får renset faldstammerne en gang om året.

Her er tale om afløbet i håndvasken og afløbet på gulvet i badeværelset, samt afløbet ved køkkenvasken.

1. Risten i gulvafløb på badeværelset, her vil det være en god ide at løfte risten og rense afløbet for hår og andet skidt der måtte sidde. Hvis man vil længere ned i røret kan der bruges en rensespiral, som kan købes bl.a. i Silvan.

2. Afløbet i håndvasken, her tages bundproppen op og renses, hår fjernes fra afløbet. Sidder der hår eller andet skidt længere nede kan der ligeledes her bruges en rensespiral, hvis det er meget slemt kan rørdelene under vasken aftages og renses.

3. Afløbet i køkkenvasken anbefales at renses så oftest som det er nødvendigt, da denne vask tit både modtager kaffegrums, stegefedt, og andre madrester der skyldes ud.

Det er vigtigt at huske, at hvis man skyller stegefedt ud i vasken, og gør det med koldt vand dannes der propper i rørene. Derfor anbefales det at gøre det med varmt vand, og efterfølgende skylle vasken/afløbet.

Det kan blive nødvendigt en gang om året at få adskilt rørdelen under vasken, så der kommer ordenligt gennemgang, især fordi der oftest ligger en del skidt i dette rør.