< Tilbage

Status på regnvandsprojekt15-06-2018 - 13:24

Hvad sker der i gården, og hvor langt er vi nået? 

Vores regnvandsprojekt er snart færdigt. Som I kan se, er kørepladerne fjernet, og gården er ryddet for materialer. 
Næste skridt er, at et gartnerhold går i gang med at genetablere vores græsplæner mellem bygningerne og bag begge bygninger. Noget areal bliver sået til, og på noget areal lægges der rullegræs. Uanset hvad betyder det, at græsplænerne vil blive spærret af og skal have ro i minimum 4-6 uger, alt efter vejret. Så vi må rykke sammen på den lille græsplæne bagerst i gården og glæde os til sensommeren, hvor vi forhåbentlig igen kan bruge hele vores gård. De nye tørrestativer på begge sider af bygningerne kan først tages i brug, når græsset kan bære, så derfor sættes der ikke snore på endnu.

 

Det er vigtigt, at græsplænerne ikke bruges, så længe de er spærret af, og at der også i tiden bagefter tages hensyn til, at de er nyetablerede. 


Vi har fået lavet en række tiltag, som gerne skulle mindske risikoen for oversvømmede kældre fremover. Vi har bl.a. fået renoveret kloakker og afløb, monteret højvandslukker, renoveret kælderhalse og dørtrin til kældrene og sat et stengærde op mod naboen, så regnvandet ved skybrud ikke fremover kan løbe fra deres grund ind på vores. 


Der mangler stadig nogle mindre arbejder, så derfor vil håndværkerne fortsat komme her, men ikke hver dag. De skal bl.a. lave nye trapper i kældernedgangene ud til Lille Strandvej, og der skal også laves kloakarbejde foran bygningen. 
Det foreløbigt sidste skridt bliver, at vi som besluttet på generalforsamlingen i maj får lagt ny asfalt og nye kantsten i gården. Dette arbejde påbegyndes hurtigst muligt efter at regnvandsprojektet er afsluttet. Der ændres i øvrigt ikke på gårdens indretning. 


Der er indkøbt nye havemøbler til gården, som vi glæder os til at pakke ud og tage i brug til arbejdsweekenden den 23.-24. juni. 
 

Kommenter artikel


(Kommentarer skal godkendes før de bliver vist)

Kommentarer

< Tilbage